Wandelen in de omgeving van de Ventoux

Ontdek de streek op uw tempo

In de Provence wandelen op, om en rond de Mont Ventoux.

Wandelen VentouxDe Provence bied je tal van mogelijkheden om te wandelen. Je kan er gemakkelijke tochten van 1 tot 3,5 uur wandelen met het gezin. Deze tochten zijn geïntegreerd in het toeristische netwerk. Ze zijn gemakkelijk te herkennen met verschillende wegzwijzers en tekens. Alvorens te vertrekken, denk wel aan warme en waterdichte kledij, water en iets om te eten. Vertrek indien mogelijk niet alleen en informeer altijd iemand over je vertrekplaats, het uur van vertrek en de duur van je wandeling. De verscheidenheid van de bodem maakt het dragen van wandelschoenen onontbeerlijk. In het algemeen wees verantwoordelijk ten opzichte van andere wandelaars en de natuur.

In de vakantievilla vind je tal van brochures waar je meer toelichtingen kan terugvinden. Je zal er ook enkele detail "Topo-guide" vinden waarin je gedetailleerde wandelroutes terugvindt met aanduiding van het niveau, de afstand, de hoogtemeters en een gemiddelde tijd.

Vergeet niet dat je door de natuur wandelt en wees dus bewust van de fragiliteit van de omgeving. Heb dus respect voor de natuur, neem uw afval steeds terug mee, blijf op de gemarkeerde routes en wees hoffelijk ten aanzien van andere gebruikers van de natuur.