Fietsen rond de Mont Ventoux

Bedwing de reus van de provence

In de Provence fietsen op en rond de Mont Ventoux.

Fietsen VentouxDe Mont ventoux is vooral geschikt voor de topsporters, maar in de Vaucluse en de Drôme-Provençale vind je ook heel wat landweggetjes voor plezierfietsers en gezinnen die op ontdekkingstocht zijn. Om de bezoekers allemaal in hun eigen tempo de verscheidenheid aan landschappen te laten ontdekken, zoals de wijgaarden van Châteauneuf du pape of de bergtoppen van de Dentelles de Montmirail, de vlakte van het Comtat, de lavendelvelden van het Pays de Sault, de hoogdorpen van de Luberon en de rivier van het Pays des Sorgues, vind je in het hele gebied regionale steunpunten die je voorziet van gemarkeerde routes voor fietstoeristen. In totaal gaat het om meer dan 1500 km aan rustige weggetjes, ver uit de buurt van de drukkere hoofdwegen.

In de vakantievilla vind je tal van brochures waar je meer toelichtingen kan terugvinden. Je zal er ook enkele detail "Topo-guide" vinden waarin je gedetailleerde fietsroutes terugvindt met aanduiding van het niveau, de afstand, de hoogtemeters en een gemiddelde tijd.

Vergeet niet dat je door de natuur rijdt en wees dus bewust van de fragiliteit van de omgeving. Heb dus respect voor de natuur, neem uw afval steeds terug mee, blijf op de gemarkeerde routes en wees hoffelijk ten aanzien van andere gebruikers van de natuur.