Dorpjes

Buis-les-Baronnies, Brantes, Aulan, ...

Brantes

Brantes is een oud dorp gelegen gelegen op de grens met de Vaucluse en de Drôme Provençale . Het heeft een rustige uitstraling met uitzicht op de Mont Ventoux. Het dorpje steekt boven de Toulourenc vallei uit als een dappere schildwacht. In het dorp vind je een labyrint van steegjes, bogen en oude stenen huizen rond het kasteel. het biedt tevens een prachtig panoramasch zicht op de Mont Ventoux. Je zult er heel wat ambachtelijke werkplaatsen ontdekken waar je oa aan workshops kan deelnemen. Zo kan je een mooie kleine werkplaats bezoeken waar je de lokale talenten voor kunst van geglazuurd aardewerk kan bekijken. De werken bestaat uit schalen, borden, kopjes, schalen en lampenkappen versierd met appels, peren of kersen. Het landschap is hier prachtig met een natuur die helemaal ongerept gebleven is. Er zijn een aantal mooie wandelingen dicht bij het dorp. Twee wandelpaden dwarsen Brantes: de GR9 en GR 91 . Verre van stedelijke centra, van drukte en lawaai, kan je hier echt ademen en leven op het ritme van de natuur, en dit in alle rust en stilte.

 

Aulan

Het kleine dorpje Aulan ligt 740m boven de zeespiegel tussen de Buc Bergen (1442m) en de Ubac (1036m). Het kasteel van Aulan gelegen aan de rand van de Gorge de Toulourenc maakte deel uit van een strategische plan ter bescherming van de Mevouillan, de eerste heren van de Baronnies. Dit prachtige kasteel is gelegen in een gebied van wilde schoonheid. Vanaf de veertiende eeuw tot de dag van vandaag, het is eigendom van de familie Suarez Aulan. Deze plaats, die nog steeds bewoond is en waar er regelmatige familie reunies plaats vinden is bezichtbaar met een gids tijdens een 45min bezoek.

 

Buis-les-Baronnies

Hoofdstad van het kanton (2.357 inwoners, verdeeld over 21 gemeenten). Gelegen in een zeer groene omgeving, ver weg van de sterke wind in de Rhône vallei en de drukte van de Mediterane kust, maar net nog bereikbaar genoeg om er een rustige vakantie te beleven. Buis-les-Baronnies heeft een klimaat dat de groei van de mediterrane flora stimuleert. Het is ook een welvarend dorp waarvan de activiteit sterk is verbonden met zijn agrarische identiteit. Buis-les-Baronnies ligt midden het land van medicinale en aromatische planten, rijk aan de geuren en kleuren van lavendel, wijngaarden, olijfbomen en abrikozen. Buis-les-Baronnies, met Mont Ventoux aan de horizon, biedt een zeldzame kans om de ongerepte natuur te ontdekken.