COVID-19 Update

Hierbij willen we jullie graag informeren over hoe wij van VillaVentoux met de situatie van het Corona virsus om willen gaan. Volgens de laatste info is de kans reeël dat de vakanties vanaf mei gewoon kunnen doorgaan. We verwachten dat er tegen dan een versoepeling komt van de quarantaine maatregels. In deze situatie zijn huurders in een vakantiehuis in Frankrijk, en zeker in de open streek van Buis-les-baronnies waar tot op vandaag geen besmettingen zijn vastgesteld, in een veilige omgeving. We hopen dat iedereen in een gezonde status verkeerd en indien het toch minder zou gaan veel sterkte bij het genezingsproces. Hierna brengen we jullie op de hoogte hoe we gaan omgaan met de bevestigde verhuringen:

In principe geldt in dergelijke situaties van overmacht immers Art. 1229 van de Code Civil, dat stipuleert dat in geval van onuitvoerbaarheid van het contract, alle reeds betaalde bedragen door de partijen dienen te worden geretourneerd. Omdat dit een immense impact zou hebben op de verhuurders, heeft de overheid met de Ordonnance n° 2020-315 25 mars 2020 bepaald dat in plaats van deze volledige terugbetaling, de verhuurder de huurder ook een tegoedbon mag geven voor een gelijkaardige reis in de toekomst. Dit is ook wel degelijk geldig voor de “location saisonnière”.

We bevestigen hiermee dan ook de volgende maatregelen genomen:

 • De vakantiewoning blijft tot nader order voor de huurder gegarandeerd.
 • Zolang de overheidsmaatregelen met betrekking tot COVID-19 voor zowel Frankrijk, uw eigen land en of de doorreislanden van kracht blijven dan:
  • Hoeft u het saldo van de reservering niet te betalen op het gevraagde tijdsstip
  • Zal voor het betaalde voorschot, of de totale som indien reeds betaald, een 'tegoedbon' worden bezorgd ten bedrage van het volledig betaald bedrag. Deze is voor 3 jaar geldig tellende vanaf de begindatum van uw gereserveerde aankomstdatum.
  • De nieuwe periode kan naar eigen wens en mits beschikbaarheid door de huurder betaald worden. In het geval er een prijsverschil is, in beide richtingen zal dit verschil verrekend worden zonder kosten.
  • Er zullen geen annulatie of andere kosten aangerekend worden
  • Deze maatregel kan u aanvragen via mail naar info@villaventoux.be vanaf 4 weken voor uw aankomstdatum en dit met de juiste reden (overheidsmaatregelen, ziekte,...)
 • Eenmaal de overheidsmaatregelen in zowel Frankrijk, uw eigen land en doorreisland zijn opgeheven, en dit minstens 1 maand voor uw aankomstdatum, dan:
  • Blijft uw reservering geldig 
  • Wordt gevraagd uw saldo onmiddellijk te vereffenen, voor zover deze binnen de periode van 6 weken voor uw aankomst valt, in het andere geval betaald u gewoon op het vermelde tijdsstip op uw overeenkomst

Indien u nog vragen of opmerkingen heeft, bel of mail ons gerust, en boven alles, draag zorg voor uw gezondheid en die van uw naasten!

Het villaventoux team

Sylvie en Alain (+32 493 511 964)